Gabre: el perquè d'aquest nom

Un Gabre és el nom popular català que la gent de Crevillent -almenys els coneixedors dels ocells- assigna al mascle de l'Ànec Collverd (Anas platyrhynchos), és a dir, l'ornitònim crevillentí amb què es designa popularment aquesta espècie. Per una altra banda, la femella d'aquesta espècie d'Anatidae s'anomena popularment Ànera. Aquestes relíquies lingüístiques les vaig enregistrar en una de les diverses entrevistes fetes a caçadors, enviscadors i aficionats locals a l'ornitologia. I dic relíquies perquè són d'aquells mots que difícilment es podran posar de nou en circulació en les boques dels habitants de la nostra ciutat del Baix Vinalopó.

dissabte, 23 de juliol del 2016

Sumant quilòmetres, guanyant experiències

Dies de juliol frenètics de voluntariats i activitats ambientals amunt i avall. Molts quilòmetres, poques hores de dormir. Manises, Calp, Crevillent... PER SEGUIR LLEGINT I VORE FOTOS:

dilluns, 18 de juliol del 2016

Al Facebook, 'naturalment'

Benvolguts lectors anònims o coneguts,

Com que cada volta ens costa més publicar i escriure, assaborir les coses lentament (una llosa d'aquests temps frenètics i líquids) i llegir i connectar-se a propòsit en l'entorn dels blogs, em trobareu més sovint al Facebook, en una pàgina que vaig crear del Gabre, per si voleu llegir o ataüllar les fotos i vídeos sobre les experiències i descobriments que anem fent tant per Crevillent com per la resta dels territoris de parla catalana i d'arreu del món:


Cliqueu a M'agrada a la pàgina esmentada si us ve de gust.

Això no vol dir que abandonem aquest blog, ara bé, les novetats diàries o setmanals les trobareu al Facebook, una forma d'interactuar més propera i oberta. Disculpeu les molèsties i ens "veiem" a les xarxes.