Gabre: el perquè d'aquest nom

Un Gabre és el nom popular català que la gent de Crevillent -almenys els coneixedors dels ocells- assigna al mascle de l'Ànec Collverd (Anas platyrhynchos), és a dir, l'ornitònim crevillentí amb què es designa popularment aquesta espècie. Per una altra banda, la femella d'aquesta espècie d'Anatidae s'anomena popularment Ànera. Aquestes relíquies lingüístiques les vaig enregistrar en una de les diverses entrevistes fetes a caçadors, enviscadors i aficionats locals a l'ornitologia. I dic relíquies perquè són d'aquells mots que difícilment es podran posar de nou en circulació en les boques dels habitants de la nostra ciutat del Baix Vinalopó.

dissabte, 5 de desembre del 2009

ANELLAMENT I MARCATGE DE VOLTORS A ALCOI

La gent del Projecte Canyet-Alcoi va organitzar el dissabte 5 de desembre una jornada d'anellament i marcatge de voltors (Gyps fulvus), que tenen a la Serra Mariola, molt a prop del preventori de la capital de l'alcoià. Adjunte alguns vídeos i fotos sobre l'activitat: poques vegades, sobretot al País Valencià, podem gaudir en persona d'una jornada com la de hui. Segons els responsables, aquestes aus poden viure més enllà dels 40 anys, pesar fins a 13 quilograms i arribar a una envergadura alar vora els 3 metres. Tot un espectacle, com podreu imaginar.

Vídeo i fotos:






dimarts, 1 de desembre del 2009

CURS DE MUDA AMB CARLOS PONCE (SEO)

Els proppassats dies 27 i 28 de novembre vaig assistir al curs de muda orgnitzat per SEO/Birdlife a Alacant, el qual va ser impartit per Carlos Ponce Cabas. Adjunte algunes fotos de la part pràctica del dissabte 28, amb una jornada d'anellament realitzada al riu Monnegre (Mutxamel), i on es va superar la quarantena d'exemplars anellats de diferents espècies.