Gabre: el perquè d'aquest nom

Un Gabre és el nom popular català que la gent de Crevillent -almenys els coneixedors dels ocells- assigna al mascle de l'Ànec Collverd (Anas platyrhynchos), és a dir, l'ornitònim crevillentí amb què es designa popularment aquesta espècie. Per una altra banda, la femella d'aquesta espècie d'Anatidae s'anomena popularment Ànera. Aquestes relíquies lingüístiques les vaig enregistrar en una de les diverses entrevistes fetes a caçadors, enviscadors i aficionats locals a l'ornitologia. I dic relíquies perquè són d'aquells mots que difícilment es podran posar de nou en circulació en les boques dels habitants de la nostra ciutat del Baix Vinalopó.

divendres, 8 de març de 2013

Caixes refugi per a ratpenats

El proper 1 d'abril, dilluns de Pasqua, farem una xarrada-taller sobre caixes refugi per a quiròpters, dins dels actes organitzats per a la Macromona de Monòver, l'aplec de les comarques del sud, una oportunitat única de conéixer les comarques del Vinalopó, a l'extrem sud del País Valencià, dels Països Catalans. Parlarem de la biologia, de la importància que té l'únic mamífer volador per a l'ésser humà i per l'equilibri natural, així com de les diferents solucions constructives de caixes refugi per als muceguellos (ratpenats). Hi esteu tots convidats: http://macromona13.blogspot.com


2 comentaris:

 1. Por si fuera interesante o útil para ti o para los lectores de tu web, tengo publicado el siguiente blog:
  http://plantararboles.blogspot.com
  Se trata de una guía breve y práctica para que los amantes del campo y la montaña podamos sembrar/plantar árboles, casi sobre la marcha, aprovechando las semillas que nos dan los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.

  Salud,
  José Luis Sáez Sáez

  ResponElimina
 2. Moltes gràcies José Luis per la ressenya de la guia. Molt útil!, la difondré entre les amistats i amants de la natura d'aquí.

  Salut.

  ResponElimina