Gabre: el perquè d'aquest nom

Un Gabre és el nom popular català que la gent de Crevillent -almenys els coneixedors dels ocells- assigna al mascle de l'Ànec Collverd (Anas platyrhynchos), és a dir, l'ornitònim crevillentí amb què es designa popularment aquesta espècie. Per una altra banda, la femella d'aquesta espècie d'Anatidae s'anomena popularment Ànera. Aquestes relíquies lingüístiques les vaig enregistrar en una de les diverses entrevistes fetes a caçadors, enviscadors i aficionats locals a l'ornitologia. I dic relíquies perquè són d'aquells mots que difícilment es podran posar de nou en circulació en les boques dels habitants de la nostra ciutat del Baix Vinalopó.

dissabte, 9 de juny de 2012

L'enganyapastors enganyat

Aquest matí he enregistrat aquest vídeo d'un exemplar d'Enganyapastors (Caprimulgus europaeus) a Elx. Sembla que, com que no sóc pastor, no m'ha enganyat i l'he pogut enxampar in fraganti mentre revisava la localització d'uns alça-rabos (cuaenlairat).

1 comentari:

  1. Tens que tindre bon ull per detectar un d'estos pel dia, felicitats. Un puesto on n'he vist bastants -però té que ser a poqueta nit- és el camí que ix de la carretera nacional cap al Far de Santa Pola.

    ResponElimina