Gabre: el perquè d'aquest nom

Un Gabre és el nom popular català que la gent de Crevillent -almenys els coneixedors dels ocells- assigna al mascle de l'Ànec Collverd (Anas platyrhynchos), és a dir, l'ornitònim crevillentí amb què es designa popularment aquesta espècie. Per una altra banda, la femella d'aquesta espècie d'Anatidae s'anomena popularment Ànera. Aquestes relíquies lingüístiques les vaig enregistrar en una de les diverses entrevistes fetes a caçadors, enviscadors i aficionats locals a l'ornitologia. I dic relíquies perquè són d'aquells mots que difícilment es podran posar de nou en circulació en les boques dels habitants de la nostra ciutat del Baix Vinalopó.

dilluns, 27 de juny del 2011

Caixes niu: resum temporada cria 2011

Us adjuntem un resum del que ha estat la revisió, seguiment i manteniment de les caixes niu a la Serra de Crevillent durant la primavera-estiu del 2011. Feu-ne difusió, si de cas i sobretot, entre la gent jove i els més xicotets. Tot i que no apareix en el vídeo, també hem organitzat tallers de caixes niu per als més menuts i no tan menuts. Si mai voleu que fem un taller en la vostra organització, colla, col·legi o institut, feu-nos-ho saber i anirem encantats.

4 comentaris:

 1. Fa quatre anys, la meua dona i jo (som nord-americans) vam intentar combinar un viatge turístic al País Valencià amb l’observació d’aus, la qual és una passió per la meua esposa. Vam visitar l’Albufera i Montgó, però les informacions ornitològiques eren escassos (per forasters, especialment). Com ens agradaria que tinguéssim accés al teu bloc en aquesta època! Hi ha tants recursos aquí.

  Jan Reinhart, New Jersey EEUU

  ResponElimina
 2. Doncs si mai torneu per aquí, estaré encantat d'acompanyar-vos on vulgueu anar. Salutacions Jan.

  ResponElimina
 3. Quan estàn les temporades millors per l’observació d’ocells al sud de València? Vam fer la nostra última visita a febrer. Moltes gràcies.

  Jan R

  ResponElimina
 4. Doncs per aquí,cap a la tardor per veure espècies migrants que baixen del centre-nord d'Europa, com al Parc Natural del Fondo d'Elx-Crevillent, encara que en època de cria, cap a la primavera, també n'és interessant per observar aus procedents del continent africà

  ResponElimina